Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres crumble

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A morzsához finomra törjük a kekszet. Összeforgatjuk a liszttel és a barna cukorral, gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a vajat. Becsomagoljuk a masszát, és betesszük a hűtőbe.
  2. A vaníliát hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk. Mindet az almalébe tesszük a cukorral együtt, és felforraljuk. A keveréket 10 percig főzzük.
  3. A szedret leöblítjük, kissé megszárogatjuk. A vaníliarudat kivesszük az almaléből. Simára keverjük a keményítőt 2 ek vízzel, majd az almaléhez adjuk. Kevergetve felforraljuk az egészet, és 1 percig főzzük. Levesszük a tűzről, beleforgatjuk a szedret. 5-10 percig pihentetjük.
  4. A szedres keveréket négy tűzálló tálkába osztjuk. Rámorzsoljuk a kekszes masszát, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Mentalevélkékkel díszítve tálalhatjuk.

CSOKIS-SZEDRES MUFFIN>>> 

SZEDRES-JOGHURTOS KOCKA>>> 

SZEDRES CUPCAKE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss