Elkészítés: A tészta hozzávalóit lágy tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, 1/2 órára hűtőbe tesszük. Közben a hámozott almát cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a szedret, a gyömbért és ízlés szerinti cukrot. Összeforgatjuk. A tésztát 2 felé osztjuk és kinyújtjuk. Kerek formát kibélelünk az egyik tésztával. Ráhalmozzuk a gyümölcsöt. A tetejére vajdarabkákat teszünk. A tészta szélét megkenjük tojással, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. A széleket összenyomkodjuk. Megkenjük tojással. Tetejére csipetnyi fahéjat és cukrot szórunk. Villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozhsson. Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük az alsó rácson.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!