Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-áfonyás-kókusztejes tejberizs

30 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott gyümölcsöket és a mazsolát lassú tűzön feltesszük főni egy edényben 2-3 rúd fahájjal. Egy másik edényben feltesszük a kókusztejet, a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart magjait), a maradék rúd fahéjat,  egy csipetnyi őrölt fahéjat és pár csepp rózsavizet. Amikor kissé megmelegedett, hozzáadjuk a megmosott rizst, és puhára főzzük (ha szükséges, kókusztejjel pótoljuk az elpárolgó folyadékot).
  2. A kesudiót közben tetszés szerint feldaraboljuk. Körülbelül 15 perc múlva levesszük a gyümölcsöket a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot.
  3. Átlátszó poharakban tálaljuk: először egy réteg gyümölcsszószt kanalazunk a poharakba, majd a tejberizst, és végül a gyümölccsel zárjuk a rétegezést. A felaprított kesudióval és friss mentalevelekkel díszítjük. 

Megjegyzés

Kesudió helyett használható szeletelt mandula vagy pisztácia is. A gyümölcsök is idény, illetve igény szerint változtathatók. Kiváló desszert, vendégvárásra is alkalmas, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat! - Braun Henriett

Ezek is érdekelhetnek

Friss