A megmosott gyümölcsöket és a mazsolát lassú tűzön feltesszük főni egy edényben 2-3 rúd fahájjal. Egy másik edényben feltesszük a kókusztejet, a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart magjait), a maradék rúd fahéjat, egy csipetnyi őrölt fahéjat és pár csepp rózsavizet. Amikor kissé megmelegedett, hozzáadjuk a megmosott rizst, és puhára főzzük (ha szükséges, kókusztejjel pótoljuk az elpárolgó folyadékot).
A kesudiót közben tetszés szerint feldaraboljuk. Körülbelül 15 perc múlva levesszük a gyümölcsöket a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot.
Átlátszó poharakban tálaljuk: először egy réteg gyümölcsszószt kanalazunk a poharakba, majd a tejberizst, és végül a gyümölccsel zárjuk a rétegezést. A felaprított kesudióval és friss mentalevelekkel díszítjük.
Kesudió helyett használható szeletelt mandula vagy pisztácia is. A gyümölcsök is idény, illetve igény szerint változtathatók. Kiváló desszert, vendégvárásra is alkalmas, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat! - Braun Henriett
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!