Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szederszörp nyersen

> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szedret megmossuk, összetörjük, pépesítjük. Rászórjuk a szalicilt és a citromsavat, majd ráöntjük a hideg vizet, és egy napig lefedve állni hagyjuk.
  2. A cukrot egy nagy tálba vagy edénybe szórjuk, a szederlevet egy sűrű gézbe öntjük, és a kristálycukorra csepegtetjük (ez kb. 1 napig tart).
  3. Amikor lecsepegett, üvegekbe rakjuk, légmentesen lezárjuk, és mehet a polcra.

    SZEDRES SORBET >>> 

    SZÖRPÖK >>> 

    SZEDERSZÖRP TAKARÉKOSAN >>>


Megjegyzés

Megmarad az illata és az íze. Évek óta így rakom el, nem romlik meg! - baloghgyorgyne

Ezek is érdekelhetnek

Friss