Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olcsó, és minőségi háztáji gyümölcs - menj, és szedd magad!

Közvetlenül a gazdáktól, a piaci árnál jóval olcsóbban vásárolhatsz friss gyümölcsöt vagy zöldséget, ha magad szüretelsz az ültetvényeken!Nem mellékesen, ezeknek a terményeknek a minősége is sokkal jobb, mint a több száz vagy ezer kilométerről utaztatott áruké. Kedvcsinálóul összegyűjtöttünk számodra néhány szüretelőhelyet. Lehet, hogy valamelyik épp a közeledben van!

Mielőtt elindulnál, tájékozódj a megadott elérhetőségeken, illetve lépj kapcsolatba a gazdákkal, mert az érési idő és a szüret nagyban függ az időjárástól!

Pomáz

A Piliskert Kft. az egyik legnagyobb múltra visszatekintő „szedd magad”-os gyümölcstermesztő cég az országban. Két telephelyük közül a dolinai kertben cseresznye-, meggy-, kajszi-, őszibarack- és alma-, Kiskovácsiban pedig őszibarack-, szilva- és almaültetvényeik vannak. A gyümölcsöket szigorúan ellenőrzött körülmények között, környezetbarát technológiával termesztik.

Nyitvatartás érési időben: hétfőtől szombatig 7–16, vasárnap 7–12 óra között. 

Gyöngyös

A Székely Családi Gazdaság  1997-ben telepített 40 hektáros ültetvénye Budapestről is könnyen megközelíthető az autópályán. Kizárólag környezetbarát növényvédő szereket alkalmaznak. A rágcsálók elleni harcban szövetségeseik a gyümölcsösben élő macskák, virágzási időszakban pedig 150 család méh segédkezik a megporzásban. A kiépített öntözőrendszer folyamatos, jó minőségű termést biztosít. Júliusban sárgabarackot, nektarint, őszbarackot szedhetsz náluk.

Nyitvatartás érési időben: naponta, vasárnap is 7–19 óra között. 

Szob

A Nagy Családi Gazdaság cseresznye, meggy, kajszibarack, fekete ribizli, sárga- és őszibarack, valamint szilva, alma, körte, bodza és dió termesztésével foglalkozik a Dunakanyarban. Ültetvényükhöz időjárásbiztos út vezet, a sorközök pedig füvesítettek, így akár esőben vagy eső után is járhatók. Július végétől szeptember elejéig érik náluk a fehér és sárga húsú őszibarack, valamint a nektarin. A sárgabarackot kivéve a többi gyümölcsüket is „szedd magad” módon szüretelheted (a megbeszélt időpontban).

Augusztusban a barackos hétfő–szombat 9–18-ig, vasárnap 9–16-ig tart nyitva 

Zalakaros

A helyi őstermelő család által művelt Áfonya Kert organikus ültetvényein különösen egészséges bioáfonyát szüretelhetsz magadnak. Az itteni fajtát könnyű szedni, mivel nagy fürtökben terem, a szemek pedig óriásiak – gyakran korai cseresznye nagyságúak. Ne felejts el edényt vinni magaddal! A „szedd magad” akció július végéig tart. Amennyiben nem tudsz időt szakítani a gyümölcs saját kezű szedésére, leadhatod a rendelésedet, és közvetlenül az érkezésed előtt szüretelik le számodra a bogyókat.

Nyitvatartás júliusban: 7-től 14 óráig. 

Még több helyszín települések és gyümölcsök szerinti bontásban >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss