Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szavazz Te is az év húsvéti mesterszakácsára, és nyerj!

Legyen szó akár húsvétról, akár karácsonyról, az ünnepek mindenki számára arról szólnak, hogy kikapcsolódjanak szeretteik körében. Na meg persze a finom falatokról! Vannak családok, akiknél a receptek generációról generációra öröklődnek. Vannak háziasszonyok, akik minden évben újító finomságokkal kísérleteznek. Egy azonban közös bennük: a legnagyobb sikert az jelenti, ha az elkészített étellel mosolyt tudnak csalni hozzátartozóik arcára!

A többi ünnephez hasonlóan a húsvéti időszakban is fontos szerepet játszik, mi kerül az asztalra. A legtöbb családban a húsvéti sonka fogyasztása elengedhetetlen része a hagyományoknak, a tojást pedig ilyenkor nemcsak festjük, de főtt formában előszeretettel fogyasztjuk is. Természetesen vannak, akik az újító megoldásokat keresik: a nehéz, fűszeres ételek helyét sok háztartásban átveszik az egészséges vagy éppen diétás fogások.

A Penny Market idén is úgy döntött, megkeresi a legjobb húsvéti recepteket, hiszen a mesterszakács mindenkiben ott rejtőzik, és talán éppen a Te szomszédod lesz a megnyerő: felhívásukra több száz lelkes mesterszakács-jelölt küldte be kedvenc fogásának hozzávalóit és elkészítési módját. Közülük sorsolták ki azt a 10 szerencsés nyertest, akiknek receptjeit már Te is olvashatod a Penny honlapján és akiknek esélye van megnyerni a fődíjat.

A receptek között olyan izgalmas főételeket találhatsz mint a tésztában sült sonkás pástétom vagy a medvehagymás töltött tojás, amit Te is egyszerűen elkészíthetsz családodnak. Desszert inspirációt is gyűjthetsz bőven: megtudhatod, hogyan készíthetsz ricottás eperpitét vagy áfonyás tejberizses szeletet. Akkor is jó helyen jársz, ha gyermeked számára készítenél játékos finomságot: a nyuszi formájú kalács vagy a nyúl alakú torta biztosan elnyeri majd a legkisebbek tetszését is.

A versenyzők azokra is gondoltak, akik gluténmentes finomságra vágynak: készítsd el a mákos túrótorta egészséges variációját!

Miközben az ünnepi fogásokat böngészed, ne feledd, ha ellátogatsz a Penny Market Facebook oldalára és szavazol a kedvenc húsvéti mesterszakácsodra, akkor nyerhetsz is! Tiéd lehet a 10 db Maggi Okoskonyha Szakácskönyv vagy a 10 db Disney Planes 2 társasjáték egyike.

Kövesd őket figyelemmel, mert lehet, hogy karácsonykor éppen Te leszel a mesterszakácsuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss