Szatymazi gombás pulykatokány juhtúrós galuskával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet csíkokra vágjuk. A felhevített vajban az apró kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, belehelyezzük a pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott csiperkegombát, ízesítjük, fűszerezzük, tejszínnel összeforraljuk.

A lisztet a juhtúróval és a tojással galuskasűrűségűre keverjük, ízesítjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a galuska mellé helyezzük a tokányt. Külön tejfölös uborkasalátát szervírozunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss