Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvassült

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst gondosan megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük.

Egy tálba rétegezzük a húst a petrezselyemmel és a felkarikázott hagymával.

Fölforralunk 1 liter vizet, beledobjuk a babérlevelet, a borsot, és a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, ha kihűlt, a húsra öntjük, és 1-2 napig hűtőben lefedve, időnként rázogatva érleljük.

Sütés előtt a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, megtüzdeljük szalonnacsíkokkal, és a felhevített olajon, erős tűzön mindkét oldalát megsütjük, majd egy kevés leszűrt páclével felöntjük, és lassú tűzön, mindig egy kevés páclével pótolva a levét, puhára pároljuk.

Tejföllel meglocsolva párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss