Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, az egyiket karikákra vágjuk, a másikat négybe. A gombát, a répát és a zellert megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk.
Előkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, minden darabra 1-1 szelet bacon szalonnát, gombát, hagymakarikát, 1-1 darab aszalt szilvát, barackot és dióbelet teszünk. Szorosan feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük vagy összekötjük. A vajat felforrósítjuk, a roládokat körös-körül megpirítjuk benne. Mellétesszük a répát, a zellert, a gyöngyhagymát, és beleszórjuk a borókabogyót, a babérlevelet. Ráöntjük zöldséglevest és vörösbort, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és kb. 40 percig pároljuk. Kiszedjük a roládokat, átszűrjük a levet, és a tejszínnel kissé besűrítjük. A roládokat a szósszal kínáljuk. Ribizlidzsemmel töltött párolt körtével tálaljuk
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre