Elkészítés: A pörkölthöz az apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadunk kevés pirospaprikát és a felkockázott húst. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. 45 perc főzés után hozzáadjuk a vörösbort, és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a vadasmártást. A megtisztított zöldséget feldaraboljuk, és kevés vízben babérlevél és só hozzáadásával puhára főzzük. Ha kész, pürésítjük (a babérlevelet előtte kivesszük!). A lisztet összekeverjük a tejföllel, és hozzáadjuk a vadashoz. Összeforraljuk, ízesítjük mustárral, őrölt borssal, esetleg citrommal. Ezután hozzáadjuk a kész pörkölthöz.
A zsemlegombóchoz nokedlitésztába kevés olajon pirított zsemle- vagy kenyérkockákat és apróra vágott petrezselyemzöldet, sót keverünk. Ezt szaggatjuk evőkanállal forró, sós vízbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre