Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasgerinc sütőtökpürével

default user icon
MME
90 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Egy fazékban felhevítünk 2 ek vajat. Nagy lángon megfuttatjuk rajta a cukorral megszórt gyömbért és sütőtököt, majd apránként felöntjük 1,5 dl vízzel, és közepes tűzön, időnként megkeverve puhára pároljuk.
  2. Közben a vadalaplét a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a vadmártást, egyet forralunk rajta, majd melegen tartjuk.
  3. A megmosott, leszárított húst enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbepirítjuk. Ezután áttesszük egy sütőtálba vagy tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 6-8 percig.
  4. A gyömbéres tököt a fazékban botmixerrel pürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk, és melegen tartjuk. A gesztenyét 1 ek felforrósított vajra dobjuk, meghintjük egy kevés cukorral, valamint 1 csipet sóval, és karamellizáljuk. 
  5. A sütőből kivett húst kb. 5 perc pihentetés után vastagabb szeletekre vágjuk. A mártást felforraljuk, és habverővel belekeverjük a reszelt csokoládét. A sütőtökpürét adagonként tányérokra halmozzuk. Minden halomra ráültetünk egy darab húst, és fényezett gesztenyével megkoronázzuk. A mártással díszítve kínáljuk.
  6.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss