Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasfalatkák Orly módra

MME MME
1.7/5
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg kicsontozott szarvascomb vagy -gerinc
  • páchoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem mustármag
  • 10 szem egész bors
  • 5 szem borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 2–3 levél zsálya
  • 1/2 dl ecet
  • A mártáshoz:
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 2 evőkanál olaj+bőven a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A pácléhez felforralunk 2 liter vizet. Beledobjuk (tisztítva) a hagymát, a fokhagymát, a mustármagot, a borsot, a borókabogyót, a babérlevelet, a zsályát és az ecetet. A húst 2–3 napig pácoljuk ebben a lében.

Elkészítés: A húst kiemeljük a pácból, papírtörlővel szárazra törüljük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájából, a lisztből, a sörből és az olajból sűrű palacsintatésztát készítünk. Felverjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a húsfalatkákat, és bő, forró olajban kisütjük. Hagymás sült burgonyával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 nap múlva
1 adag: 580 kcal

Ezek is érdekelhetnek