Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárnyaskrémleves csibemájas rántott palacsintával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell (csontos, bőrös)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 liter tyúkhúsleves
  • 1 evőkanál sáfrányos szeklice
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • A csirkemájas palacsintához:
  • 10 dkg finomliszt 3 a panírozáshoz
  • 2,5 dl tej
  • 7 tojás
  • 2 csokor vágott petrezselyem
  • 20 dkg csirkemáj
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg libazsír
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez (libazsír is jó)
  • tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés

Elkészítés: A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, a mellet megformázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. A csontot és a bőrt feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a gyökeret karikákra, a zellergumót kockákra vágjuk.

Nagyobb edényben felforrósítjuk a margarint, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Hozzáadjuk a csirke csontját és bőrét, felengedjük a húslevessel, majd ha felforrt, beletesszük a csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányos szeklicét, és kis lángon 50 percig főzzük.

A csibemájas palacsintához a lisztet simára keverjük a tejjel, 3 tojással és egy csipet sóval. A petrezselyem felét a tésztába keverjük. Forró serpenyőben, kevés olajon, a hagyományos módon megsütjük a palacsintákat. A kenyeret beáztatjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és a libazsíron megfuttatjuk. Hozzáadjuk a májat, megpároljuk. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást, a kinyomkodott kenyeret, a maradék petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, az egészet összetörjük (le is darálhatjuk). A tölteléket a palacsintába töltjük, a széleit behajtva felgöngyöljük. A lisztbe, a maradék, felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsírban (olajban) kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, majd felkarikázzuk.

A levesből kiszedjük a csontokat, a bőrt és a húst. A zöldséges levet felengedjük a tejszínnel, összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, még egyszer felforraljuk, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Kockára vágjuk a csirkemellet, és a levesbe keverjük. Tejföllel díszítve, a palacsintával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss