Elkészítése: A megtisztított és megmosott aprólékot összevágjuk. A zöldséget, gombát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a zöldborsóval másfél liter, törött borssal ízesített sós vízben az aprólékkal együtt puhára főzzük. Vékony vajas mártást készítünk, hozzátesszük a megtisztított, finomra vágott petrezselyemzöldjét, kissé feleresztjük az aprólék levével, beletesszük a levesbe, és újra felforraljuk. Közben elkészítjük a vajas galuskát. A vajat jól összekeverjük a tojássárgájával, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába. A forró levesbe mártott kávéskanállal annak megfelelő nagyságú galuskákat formálunk, beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Levesestálban elhabarjuk a két tojássárgáját, ráöntjük a levest, és forró tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre