Az újhagymát felaprítjuk kb. 2 mm-es karikákra, a szárított paradicsomot pedig 3-5 mm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük őket a többi hozzávalóval, ráreszeljük a fokhagymát és egyenletesen átkeverjük, majd szobahőmérsékleten hagyjuk fél órát pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
Ezután 5 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőlük és panírmorzsába forgatjuk. Nagy lángon forró olajban kisütjük. A serpenyőben minimum annyi olaj legyen, hogy a golyók feléig felérjen, hogy gyorsan átsüljön. Ha az egyik oldala megpirult, megfordítjuk. Amikor szép barnára sültek a golyók, lecsepegtetjük róla az olajat és már kész is.
A hagyományos fasírt receptjét újragondoltam, és nagy sikert aratott. A fűszerek mennyiségét mindenki saját ízlése szerint állítsa be, a szárított paradicsom sóssága miatt a sóval óvatosabban bánjatok. Ha olajban áztatott szárított paradicsommal csináljátok, érdemes lecsöpögtetni és felitatni róla az olajat minél jobban. - tivcsi01
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!