Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárított paradicsommal és spenóttal töltött sertéskaraj

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst 4 részre vágjuk. Minden darabot pillangó alakban megnyitunk úgy, hogy a szétnyíló szeletek alja egyben maradjon. Kissé kiklopfoljuk kissé, majd megsózzuk és megborsozzuk. 
  2. A megtisztított spenótot váltott vízben megmossuk, majd szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, kinyomkodjuk, majd durvára vágjuk a leveleket. A zúzott fokhagymát 10 másodpercig pirítjuk a felforrósított olívaolajon. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a spenótot, a feldarabolt aszalt paradicsomot, a finomra vágott zsályát, a kecskesajtot és a natúr sajtkrémet.
  3. A húsokat a megtöltjük fűszeres krémmel, majd fogpiszkálóvalmegtűzzük. Az öntözőléhez összekeverjük a mustárt a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével és az alaplével.
  4. A húsok mindkét oldalát elősütjük a felforrósított olajon.A hőt mérsékeljük, majd meglocsoljuk kevés citromos lével. Fedő alatt 8–10 percigpároljuk. Közben kis adagokban pótoljuk az elpárolgott öntözőlevet. A mártást gazdagítjuk a felkockázott hideg vajjal, majd tálaljuk. Vajban párolt sárgarépa és újburgonya illik hozzá. 
Ha úgy gondoljuk, a töltött sertésszelet előkészítése – a pillangó forma kialakítása – túlságosan nehéz, kérjük meg hentesünket, hogy végezze el ezt a műveletet helyettünk. Készíthetjük más húsból, például borjúból vagy csirkemellből is, ekkor azonban más párolási idővel kell számolnunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss