Kibélelünk egy kisebb vekniformát egy rétegben néhány ostyalappal. A magokat tepsibe terítjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 10- 15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép fényesek és illatosak. Ezután félretesszük.
Egy nagyobb fémtálban, forró vízgőz felett (a tál alja ne érjen a vízbe!) megmelegítjük a mézet, közben néhányszor átkeverjük egy fakanállal. Ezalatt a tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd megforgatjuj a meleg mézben. Gőz fölött 45 percig főzzük, közben gyakran átkeverjük. A keverékből egy pohár hideg vízbe cseppentünk. Akkor jó, ha nem folyik szét azonnal, hanem kis puha golyóvá áll össze.
Ekkor a mézes tojáshoz adjuk a megpirított magokat, és kevergetve még 30 percig főzzük. A masszát az előkészített formába simítjuk, majd befedjük ostyalapokkal. Végül hűvös helyen hagyjuk a nugátot kihűlni és megszilárdulni. Olívaolajba mártott késsel szeleteljük, kávé mellé kínálhatjuk.