A felkockázott zsemlét egy tálba tesszük, meglocsoljuk a halászlével, és hozzákeverjük a tojást.
A szardellát apróra vágjuk. A csilipaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A szardellát, a csilipaprikát és a zöld fűszereket a beáztatott zsemléhez adjuk. A masszát megsózzuk, rászórjuk az ételízesítőt, alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük.
A halat szárazra töröljük, majd a belsejét megtöltjük az elkészített masszával, a nyílást hústűvel összetűzzük.
A fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. A hal mindkét oldalát megsütjük benne 6-8 perc alatt. A fokhagymát csak a végén szórjuk rá, mert ha megég, az íze keserű lesz. A megsült tintahalat felszeleteljük és fehér kenyérrel és friss zöldségekkel találjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!