Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szardellás padlizsántekercs (Involtini di melanze)

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteljük, besózzuk, és tésztaszűrőben pihentetjük 1 órát, hogy a lé lecsepegjen.
  2. Közben a zsemlemorzsát egy kevés forró olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. A töltelékhez az szardellafilét egy kevés olajon szétnyomkodjuk, és összekeverjük a pirított zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, és óvatosan összeforgatjuk.
  4. A szárazra törölt padlizsánszeleteket nagy serpenyőben olajon megsütjük, majd rájuk halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. A tekercseket olajjal kikent tepsibe fektetjük, elosztjuk rajtuk a paradicsompürét és megszórjuk a megmaradt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon aranyszínűre sütjük 10 perc alatt.
Pecorino helyett másfajta kemény juhsajtot is használhatsz. Tálalás előtt a tekercseket megszórhatod aprított zöldfűszerrel, pl. oregánóval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss