Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját 5 deka cukorral jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot apránként beleszórjuk. A kétféle tojásos masszát óvatosan - nehogy a hab összetörjön - egymásba forgatjuk, közben a lisztet beleszitáljuk. Ebből a masszából 6 tortalapot sütünk, egyenként. A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a kávét is. A tortalapokat a kávékrémmel megkenjük, és egymásra illesztjük úgy, hogy a krémből az oldalára meg a tetejére is jusson, sőt, egy kevés maradjon is. Ezt a maradékot simacsöves habzsákba töltjük, és körkörösen a torta tetejére nyomjuk úgy, hogy 7-8 milliméternyi távolság legyen köztük. Ezt a hézagot simára kevert baracklekvárral töltjük ki. Hűtőszekrényben 2-3 órát dermesztjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre