Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ahol délután is reggelizhetsz: megnéztük, milyen hely a Szamos Today!

A belvárosi gasztropaletta egyik legújabb színfoltja a Parlamenttel szemközt nyílt Szamos Today, ahol minden betérő megtalálhatja a maga számítását.

A rendkívül letisztult, visszafogott, elegáns, de egyben modern enteriőrrel rendelkező Szamos Today a hagyományos cukrászdai jelenlét helyett egy világvárosi miliőbe kalauzolt minket, ahol a megszokott Szamos minőség és választék találkozik a 21. század emberének igényeivel.

Több, mint egy cukrászda

A Szamos Today ugyanis sokkal több, mint egy cukrászda. A klasszikus cukrászdai kínálat természetesen helyet kap az üzlet szinte teljes hosszán végigfutó pultban, de emellett fontos szerepet kapnak a különféle, minőségi alapanyagból készített péksütemények, szendvicsek, wrapok és saláták. A szortiment igen széles, mind a szendvics alapját képező péksütemények tekintetében, mind pedig a szendvics beltartalmát illetően. A wraptól a ciabattán át egészen a croissant-ig sokféle megoldást kínálnak az éhes turisták és a közelben dolgozók számára, sőt gluténmentes szendvicseket is tartanak.

Aki azonban nem csak szendvicsre vagy süteményre vágyik, hanem szívesen reggelizne vagy ebédelne valami tartalmas, adott esetben meleg fogást, az is jó helyen jár, hiszen a Szamos Today emeleti részén gazdag reggeli kínálattal és ebéddel várják a vendégeket. A Vörösmarty téri egységben még újdonságnak tűnő dél menü itt is megtalálható, a napi leves és főétel könnyen variálható a szűk, de rendkívül ügyesen összeállított a la carte étlap fogásaival. A hétvégi bruncholást is szervezhetjük ide, ilyenkor ugyanis a meleg reggeli egész nap kérhető, minden korlátozás nélkül.

Az italok terén is érdemes a Szamos Today kínálatát tesztelni, a különféle gyümölcs- és zöldséglevek, a tartalmas smoothie-k mellett az újhullámos kávé is megjelent a választékban. A speciality kávéra nyitott, azt kedvelő közönségen kívül természetesen az olasz vonal szerelmesei is megtalálják a számításukat, hiszen többféle, minőségi kávéból készülnek a házban a kávés italok.

Múzeum

A Szamos Today azonban nem csak egy jó megálló a városi rohanásban, ahol reggelizni, ebédelni, uzsonnázni, kávézni vagy épp süteményezni lehet, hanem múzeum is egyben. A komplexum harmadik szintjét ugyanis teljes egészében a Szamos család gyűjteményéből rendezett csokoládé múzeum foglalja el, amely részletesen ismerteti a kakaóbab útját a kakaógyümölcstől a temperált csokoládéig, s emellett kiemelt hangsúlyt fektet csokoládéfogyasztás kultúrájának, tárgyi emlékeinek bemutatására is.

A kiállítás utolsó termében egy ma is működőképes komplett üzem látható, ahol a vendégek megtapasztalhatják a csokoládékészítés mibenlétét, s száz, kétszáz éves, ma is tökéletesen működő öntőformákban készíthetnek különféle csokoládékat.

Annak, aki komolyabban érdeklődik a csokoládékészítés, illetve a süteménykészítés iránt, jó hír, hogy - a Vörösmarty téri üzletben működő csokoládéműhely után – nemsokára a Szamos Today látványműhelyében kiscsoportos desszertkészítő kurzusok is indulnak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss