Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szamócás tekercs

40 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A 6 tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a
    tojások sárgáját és összedolgozzuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaóport.
  3. A jól eldolgozott masszát tepsibe (40x30 centis) öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. Alacsony lángon 8-10 perc alatt készre sütjük.
  4. A kisült piskótát kihűtjük majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
  5. A szamóca 2/3-át apróra vágjuk és óvatosan a krémhez keverjük.
  6. A krém 2/3-át a piskótára kenjük, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk és a maradék szamócával, csokidarával díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek