Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szamócás-csokis félhold

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közben hozzá 1 csomag vaníliás cukrot.

2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.

3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.

4. A margarint kikeverjük a porcukorral.

5. 2 csomag szamócás pudingból 6 dl tejjel és 6 evőkanál cukorral pudingot főzünk.

6. Kibéleljük alufóliával az őzgerincet, beleöntjük a pudingot, befedjük egy réteg piskótával.

7. Egy tábla csokit felolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, felkeverjük, hozzáadunk fél üvegcse rumaromát és 1 evőkanál kakaóport, valamint a margarinkrémet.

8. Elegyengetjük a piskóta tetején, s befedjük még egy réteg piskótával. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Megjegyzés

A készítésről még több kép itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/variaciok-pudingos-sutikre.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss