Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalvétagombóc II.

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk.

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat, és alaposan elkeverjük.

A masszát 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe tesszük.

180 C fokon kb. 20-25 percig sütjük, vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.

Szeletelve adjuk bármilyen (szószos) hús mellé köretnek.

Ezek is érdekelhetnek