Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalontüdő II.

MME MME
90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tüdőt és a szívet egészben, sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem, és ami héj megmaradt, azt is a főzőlébe teszem.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.

Mikor a tüdő és a szív is elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom.

A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és ha kell,
még egy kis ecettel tovább savanyítom.

Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.

Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss