Elkészítés: A tüdőt és a szívet egészben, sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem, és ami héj megmaradt, azt is a főzőlébe teszem.
Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.
Mikor a tüdő és a szív is elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom.
A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és ha kell,
még egy kis ecettel tovább savanyítom.
Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre