Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-tejfölös tócsni

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg főznivaló burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 5-10 dkg füstölt szalonna felaprítva
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • liszt
  • A sütéshez:
  • vaj vagy olaj
  • A mártogatáshoz:
  • kapros-fokhagymás tejföl vagy édes chiliszósz

Elkészítés

Elkészítés: A nyers burgonyát meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadjuk, sózzuk, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a szalonnát és annyi lisztet, amennyit felvesz, jól összedolgozzuk. Sűrű palacsintatészta állagú tésztánk legyen!

Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt szárazon felforrósítunk, majd vajat vagy olajat teszünk bele (kb. diónyi vaj vagy 1-2 evőkanál olaj), ismét felforrósítjuk, lepényeket formálunk a masszából, és magas hőfokon piros-ropogósra sütjük.

Önmagában vagy kapros-fokhagymás tejföllel, édes chili szósszal kínáljuk.

Megjegyzés

Kombinálhatjuk búzaliszt-kukoricaliszt keverékével is. Gyors, laktató, alkoholos italok mellé kiváló. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss