Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-tejfölös saláta

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A salátákat váltott vízben gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, ízlés szerint 6-8 cikkre vágjuk, a vastagabbak torzsáját ki is vághatjuk.

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a szalonnakockákat kiszedjük.

A kisült zsírra dobjuk a cikkekre vágott salátát, majd 1-2 evőkanál vízzel félig megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt, vagy apróra fölvágott fokhagymát, és azzal tovább pároljuk.

Amikor a saláta megpuhult, hozzáöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, ha kell, sózzuk. A végén 1-2 evőkanál ecettel ízlés szerint
savanyítjuk.

A sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk. Önálló ételként vagy hús mellé kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss