Elkészítés: A krumplit megtisztítom, kockára vágom, vízben a babérlevelekkel, füstölt hús kockával, ételízesítővel felteszem főni.
A szalonnát felkockázom, mikróban kicsit megpirítom, félreteszem.
Rántás csinálok a zsírból, az olajból és a lisztből.
A félig megfőtt levesből a babérlevelet kiveszem /ha sokáig fő, keserű ízt ad/. A kissé kihűlt rántásba 2 kanál tejfölt teszek, kevés vízzel simára keverem. Felengedem a leves forró levével, majd beleöntöm a levesbe, és pár percig együtt főzőm.
Tálalásnál a tetejére mindenki ízlésének megfelelően tesz még tejfelt és pirított szalonnát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre