Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-sajtos kelbimbó

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, majd sós vízben néhány percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A feta sajtot felkockázzuk.

Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, beletesszük az előfőzött kelbimbót. Megszórjuk borssal, és szépen összepirítjuk.

Tálaláskor összeforgatjuk a felkockázott fetával.

Azonnal tálaljuk. Egytálételként, de grill vagy sült húsokhoz köretként is kiváló.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss