Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb rizslepénnyel

120 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db kacsacomb
  • A páchoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál durvára darált színesbors keverék
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 0,5 dl meggypálinka
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só, bors ízlés szerint
  • A rizslepényhez:
  • 15 dkg rizs
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve vagy aprítva, 1 evőkanál baracklekvárt, 1 kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet, hozzáadjuk a pálinkát, és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel. Félretesszük kissé hűlni.

A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconos meggyel megtöltjük, és hústűvel vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.

Abba a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk, és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.

A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst 1 babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és a burgonyakeményítővel, hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. Villával vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tüzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.

Megjegyzés

Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak ajánlom, próbálja ki ezt a változatot.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek