Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-hagymás pite

120 perc
bonyolult
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez :
  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 db egész tojás
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg lila hagyma
  • A tetejére:
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Egy tálba borítjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belemorzsoljuk a tésztába a langyos vajat, beletesszük a sót, majd összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. 
  2. A töltelékhez a felkockázott húsos szalonnát zsírjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a megtisztított, vékonyra csíkozott hagymát. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és az elhabart tojásokat. Borsozzuk, és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.
  3. Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a hűtőből kivett tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy egy kivajazott kerek piteformába - nyomkodjuk. Ráhalmozzuk, majd egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és rárakjuk bacont, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: ÍME A QUICHE LORRAINE, AHOGY A FRANCIÁK CSINÁLJÁK! >>> 

Megjegyzés

Egy ötletem ebédre - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss