Egy tálba borítjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belemorzsoljuk a tésztába a langyos vajat, beletesszük a sót, majd összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a felkockázott húsos szalonnát zsírjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a megtisztított, vékonyra csíkozott hagymát. Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és az elhabart tojásokat. Borsozzuk, és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a hűtőből kivett tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy egy kivajazott kerek piteformába - nyomkodjuk. Ráhalmozzuk, majd egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és rárakjuk bacont, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.