Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • csirkemáj
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • füstölt szalonna
  • lecsópaprika
  • zöldpaprika
  • chilipaprika
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • cukkini
  • olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés: A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült, tányérra szedem.

Közben a lecsóhoz elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem.

A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss