Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-gombás pite

MME MME
1
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • pici tejföl
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg apróra vágott gomba
  • petrezselyemzöld
  • zöldpaprika
  • bors
  • oregánó
  • 3 zsemle
  • 3 egész tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekevjüka sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót és annyi tejfölt, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk.

A töltelékhez 25 dkg szalonnát apró kockára vágunk, világosra sütjük, belevágunk 2 fej hagymát, azzal is pirítjuk, majd az apróra vágott gombát megpároljuk rajta. A felaprított petrezselyemmel, zöldpaprikával és borssal, sóval ízesítjük.

3 zsemlét vízbe áztatunk, kicsavarjuk, és a gombás töltelékhez adjuk 3 egész tojással, összedolgozzuk.

A tészta egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a gombás tölteléket. A tészta másik feléből rácsokat sodrunk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss