Elkészítés: A tésztához a lisztet összekevjüka sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót és annyi tejfölt, amennyit felvesz, összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk.
A töltelékhez 25 dkg szalonnát apró kockára vágunk, világosra sütjük, belevágunk 2 fej hagymát, azzal is pirítjuk, majd az apróra vágott gombát megpároljuk rajta. A felaprított petrezselyemmel, zöldpaprikával és borssal, sóval ízesítjük.
3 zsemlét vízbe áztatunk, kicsavarjuk, és a gombás töltelékhez adjuk 3 egész tojással, összedolgozzuk.
A tészta egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a gombás tölteléket. A tészta másik feléből rácsokat sodrunk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük felvert tojással, reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre