Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás fogas tejszínes kukoricás parajjal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg fogasfilé
  • 16 szelet húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 zöldcitrom
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • őrölt fehérbors
  • A körethez:
  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 60 dkg leveles paraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A fogasfiléket sóval, borssal, reszelt gyömbérrel és citromlével ízesítjük, majd baconszeletekbe csavarjuk. Az előkészített fogasszeleteket olajjal kikent sütőtepsibe tesszük, majd forró sütőben ropogós, pirosra sütjük.

Közben felhevített vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a kukoricát és a leforrázott, jól lecsepegtetett leveles parajt. Sóval, borssal ízesítjük, tejszínnel felöntjük, és gyorsan készre pároljuk.

Tálaláskor a kukoricás-parajos köretet a tányér közepére halmozzuk, minden tányérra két-két szalonnás fogasfilét teszünk. Paradicsommal, zöldcitrommal és metélőhagymával díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Bonduelle - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss