Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás csirkecomb kukoricás rizzsel és káposztasalátával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csirkecombhoz:
  • 1 kb csirkecomb
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárnyas fűszersó
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • A kukoricás rizshez:
  • 50 dkg rizs
  • 30 dkg kukorica
  • A káposztasalátához:
  • 1 fej fehér káposzta
  • ecet
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csirkecombot megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az olajat és a fűszereket, majd összekeverjük, bedörzsöljük vele a csirkecombokat, tepsibe rakjuk, letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

2. A káposztasalátához a káposztát legyaluljuk, besózzuk. Ecettel, vízzel cukorral készítünk savanykás öntetet, nyomkodjuk bele a káposztát, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

3. Másnap a baconszeleteket a csirkecombokra rakjuk, és előmelegített sütőben fólia alatt megsütjük.

4. A körethez a rizst és a kukoricát megfőzzük, összekeverjük, és sóval ízesítjük. A sült csirkecombbal tálaljuk, káposztasalát kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss