Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás burgonyanyárs

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A kolozsvári szalonnát felszeleteljük, a szeleteket falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A krumplikarikákat és a szalonnadarabkákat felváltva nyársakra húzzuk. A fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. Néhány csipet sóval összekeverjük és eloszlatjuk a szalonnás-burgonyás nyársakon.
  3. A nyársakat forró grillrácsra tesszük és folyamatosan forgatva aranyszínűre sütjük. Közben szilikonecsetet használva átkenjük őket a szalonnából kicsorgó zsiradékkal. Durvára vágott petrezselyemmel tálalhatjuk. 
  4. A nyársakat sütőben is megsüthetjük grillfokozaton.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss