hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-almás-hagymaágyon sült karaj

MME MME
11 4.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát vékony szeletekre vágom, és kirakom vele a tűzálló tál/tepsi alját. A szalonnán elosztom a karikákra vágott vöröshagymát, majd a hagymán - különösen szélül - elosztom a meghámozott, kimagozott, szeletekre vágott almát. A karajt megsózom, fűszerezem ízlés szerint, ráteszem a kis darabokra vágott fokhagymát, majd a már előkészített *ágyra* fektetem. A tetejére mézet csurgatok, majd alufóliával lefedve forró sütőbe rakom. Először lefedve sütöm, majd az utolsó 20-30 percben már fedés nélkül, meg-meglocsolva a levével. Amikor a hús megsült, kiszedem a tálból, és ami a tálban maradt, összeturmixolom - ebből lesz a húsra a mártás.

Köretnek krumplipürét szoktam készíteni hozzá (kis vajat, valamennyit a tálban maradt léből, és kevés tejfölt teszek bele).

Megjegyzés

A hús alá nem kell vizet önteni, a sütés teljes ideje alatt elegendő az a zsír/lé, amit a szalonna, a hagyma, az alma és a hús enged.
- MME

Ezek is érdekelhetnek