hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaloncukros-narancsos muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egyszerre többféle muffin készült nálunk, több ízesítéssel, így egy munkával, sokféle karácsonyi finomság kerülhetett az asztalra. Ahányfélét készítünk, a mennyiségeket annyiszor szorozzuk meg!
  2. A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások, és a tejföl hozzáadása után mixerrel simára keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport is, valamint azokat a hozzávalókat, amiket az egyes muffinokhoz kiválasztottunk. 
  4. Az egyik adagba darabolt narancs, és szaloncukor került. Egy másik adaghoz narancs, mazsola és szaloncukor, a harmadikhoz pedig, még puding is. Mindegyik adagba került citrom, vagy narancshéj!
  5. A kikavart masszát elosztjuk a papír mufinformákba, majd 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A tűpróbát nem árt elvégezni!

Megjegyzés

Az ünnepi maradékok újrahasznosításával, a két ünnep közt finom muffint készíthetünk szaloncukorral, naranccsal. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss