Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaloncukor réteslapból

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag hűtött réteslap (8 db / csomag)
  • 4 db alma
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1/2 dl étolaj
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A réteslapokat szétválasztjuk. Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük vele. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal. A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.
  2. Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (12 db lesz összesen).
  3. Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét. Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből.
  4. Feltekerjük a tésztát, és két végén csavarunk egyet, hogy megkapjuk a szaloncukor formát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tészták két végét masnival díszíthetjük.
  6. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Gyors és mutatós desszert az ünnepi asztalra. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek