hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaloncukor formájú diós süti

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy nem túl kemény, de jól gyúrható tésztát készítünk. Celofánba csomagolva legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
  2. A diót összekeverjük a lekvárral.
  3. A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és felkockázzuk. Mindegyik közepébe teszünk egy kevés lekváros diót, feltekerjük, és kialakítjuk a szaloncukor formát. A két végét ollóval vagy késsel bevagdossuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Nagyon mutatós finom sütemény az ünnepi asztalra. - mozsara

Ezek is érdekelhetnek