Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bizarr konyhai szabályokkal sokkolja vendégeit ez a szállásadó: nem hiszed el, miket kér tőlük

default user icon
MME
Bármilyen szállásról is legyen szó, az lenne az alap, hogy minden vendég vigyáz a berendezésekre. Vélhetően több rossz tapasztalata is volt már annak a szállásadónak, aki egy A4-es papírra nyomtatott szabályzattal sokkolja vendégeit, rajta számtalan bizarr kéréssel.

Csapvíz saját felelősségre, kanálhajlítási tilalom és kézi mosogatás... csak néhány azon szabályok és kérések közül, melyeket be kell tartania azoknak, akik megszállnak egy meg nem nevezett külföldi szállásadónál. A konyhai házirendet az egyik vendég töltötte fel az internetre, miután teljesen sokkolták a bizarr kérések.

A házigazda hét pontban fogalmazta meg a szabályokat

Az elsőben rögtön arra kéri a vendégeit, hogy fejenként csak egy poharat és tányért használjanak étkezésenként, apróbetűs megjegyzésként pedig hozzáteszik, hogy ők tisztán tartják az étkészletet, ezt várják el másoktól is.

A második szabály arra figyelmezteti a vendégeket, hogy csak kézzel mosogathatnak, rögtön alatta megjegyzik, hogy van ugyan mosogatógép, de azt nem lehet bármikor használni. A harmadik pontban részletezik, hogy a szomszédoktól érkező korábbi panaszok miatt be kell tartani a környék "csendes óráit", ilyenkor pedig tilos használni a zajos gépeket, így a mosogatógépet sem lehet bekapcsolni. A csendes időszak délután 1 óra és fél kettő, valamint este 10 és másnap reggel 9:30 között van.

A legbizarrabb szabály a negyedik, melyben arra kérik a vendégeket, hogy ne hajlítsák el a kanalakat, sőt kifejtik, hogy a kanalakat csakis az étkezés során lehet használni. Ezt követően megjegyzik, hogy ha bármi egyébre lenne szüksége a vendégnek, szóljon.

A hatodik pontban kiemelik, hogy a csapvízzel minden rendben, majd hozzáteszik, hogy mindenki a saját felelősségére fogyasszon az ivóvízből. Zárásként arra kérik a vendégeket, hogy 16 óránál hosszabb ideig semmilyen élelmiszert ne tároljanak a hűtőben, ennek egészségügyi okai vannak.

A kommentelőket felháborította a szabályzat, többen pedig arra kíváncsiak, vajon milyen rossz tapasztalatai lehettek a szállásadónak, hogy ilyen listát kellett írnia – olvasható a Daily Mail cikkében.

Borítókép: (Illusztráció) Fotó: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek