Elkészítés: A cukros tejben először az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és az olajjal alaposan összegyúrjuk. 1 órát meleg helyen pihentetjük, majd 4 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként ujjnyi vastagságú téglalapra kinyújtjuk. Először négyszögletesre vágjuk, majd azokat átlósan 2 részre vágjuk fel.
A töltelékhez a szalámit összekeverjük a
mascarponéval és a reszelt sajttal. A tésztaalap szélesebb végére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk. Kifli alakúra feltekerjük.
Az így kapott kifliket tepsibe tesszük, tetejüket a simára kevert tojással és a sörrel kenjük meg. Lenmaggal megszórjuk, majd forró sütőbe toljuk, és közepes hőfokon pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre