Elkészítés: A lisztet a sót és az élesztőt elkeverem. 2 dl langyos tejhez keverem a cukrot majd hozzáadom az olajat, elkeverem, majd hozzáöntöm a liszthez. Gyúrni kezdem, közben fokozatosan adagolom bele a maradék tejet. Amikor elválik a táltól, akkor jó a tészta, asztalon még kézzel dagasztom 10 percig, vagy géppel 5 percig. Végül 1 órát kelesztem konyharuhával letakarva.
Kinyújtom vékonyra, tepsibe teszem, ott még eligazgatom, hogy minden sarokba elérjen a tészta. Megkenem a pizzakrémmel, ráteszem a szalámit (én csípőset raktam rá), majd a kukoricát, a karikára vágott hagymát, a reszelt sajtot. Ha szeretjük, akkor paradicsomot is tehetünk rá, én ezt a végén raktam rá, nyersen.
Berakom a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre