Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalámis kiflik

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 kanál só
  • 1/2 kiskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg finom szalámi
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 3-4 kanál lenmag

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, az olvasztott, langyos vajat, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle az élesztős tejjel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és 30 percet kelesztjük.

Kinyújtjuk 1,5 cm vastagra és összehajtogatjuk: fentről le, balról jobbra. Tovább kelesztjük 15 percet, ismét nyújtjuk, hajtogatjuk, ismét 15 perc kelesztés, ismét nyújtás, hajtogatás.

Végezetül nagyobb tojásnyi darabokra vágjuk, és mindegyik tésztagömböt kerekre, vékonyra nyújtjuk. Minden karikát 8 szeletre vágjuk, mogyorónyi darált szalámit teszünk rá, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.

Szépen, katonásan egymás mellé sütőpapíros tepsibe helyezzük, még 10 percet kelesztjük, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss