Elkészítés: Közepes tepsit kibélelget sütőpapírral. A kifliket keresztben, hosszában félbevág, összeszorongatva elhelyez a tepsiben, oldalához ne érjen hozzá.
A paprikás szalámit hajszálvékonyra felszeletel, a párizsit (vagy más, ízesebb felvágottat) 2-3 mm vastagra, ez utóbbit félbevág (ujjacskára vigyáz, nem szerepel a hozzávalók között). Begyújt a sütőt, a rácsot középső állásba tuszkol.
Indít a pakolást, a kifliken először a paprikás szalámit, majd a fél párizsiszeleteket oszt el igazságosan, kevés paprikakrémet pöttyöz rájuk, szilikonecsettel elegyenget, majd bőven ráhalmoz az apróra reszelt sajtot.
Tepsit a forró sütőbe, 3-4 perc, míg ráolvad a sajttenger.
Tálalható önállóan salátával, enyhén üvegesre sózott lilahagymával, stb., feltétként debütálhat mártások, főzelékek mellé is.
Füstölt sajttal óvatosabban, mert sósabb kihatása van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre