Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalámis-felvágottas melegszendvics

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Közepes tepsit kibélelget sütőpapírral. A kifliket keresztben, hosszában félbevág, összeszorongatva elhelyez a tepsiben, oldalához ne érjen hozzá.

A paprikás szalámit hajszálvékonyra felszeletel, a párizsit (vagy más, ízesebb felvágottat) 2-3 mm vastagra, ez utóbbit félbevág (ujjacskára vigyáz, nem szerepel a hozzávalók között). Begyújt a sütőt, a rácsot középső állásba tuszkol.

Indít a pakolást, a kifliken először a paprikás szalámit, majd a fél párizsiszeleteket oszt el igazságosan, kevés paprikakrémet pöttyöz rájuk, szilikonecsettel elegyenget, majd bőven ráhalmoz az apróra reszelt sajtot.

Tepsit a forró sütőbe, 3-4 perc, míg ráolvad a sajttenger.

Tálalható önállóan salátával, enyhén üvegesre sózott lilahagymával, stb., feltétként debütálhat mártások, főzelékek mellé is.
Füstölt sajttal óvatosabban, mert sósabb kihatása van.

Megjegyzés

Maradék szalámit, felvágottat használtam fel, ezért hiányoznak a dekák. Nem is számítottam rá, hogy ennyire ízletes lesz Ennyire, ezért a tiétek is. Mindenkinek, aki szereti az alapanyagokat, kíváncsi és elviseli a stílusomat.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss