Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánk

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • 1 kg finomliszt
  • csipet só
  • 2 ekcukor
  • 10 db tojássárgája
  • 13 dkg vaj
  • 4-5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • A sütéshez:
  • 1 l olaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

  1. A lisztre ráöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojások sárgáját, és egy fakanállal összekeverjük, majd a lisztezett asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, a fánkok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, és letakarva pihentetjük kb. 1/4 órán keresztül.
  3. Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk, és a fánkokat a lyukas felével lefelé tesszük bele, először fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd a másik oldalukra fordítva fedő nélkül világosra sütjük.
  4. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. Porcukorral meghintve kínáljuk, lekvárt adunk mellé.

    Még több farsangi fánk >>> 

    Szalagos fánk >>>

Megjegyzés

Kis lángon süssük, mert különben nagyon hamar megég, belül pedig nyers marad. - friedlne

Ezek is érdekelhetnek

Friss