Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánk nem csak farsangra

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fánkhoz:
  • 70 dkg liszt
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
  • 7 dkg porcukor
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 7 db tojássárgája
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk.

A tésztát kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd 1 nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.

Porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss