Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánk kenyérgépben dagasztva

> 90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérgép tartályába beletesszük a hozzávalókat. Tészta programra állítjuk, és elindítjuk a gépet. A program ideje kb. 1,5 óra, ezalatt megdagasztja és megkeleszti a tésztát.
  2. Amikor elkészült, a gyúródeszkát vékonyan beszórjuk liszttel, a tésztát pedig, mint a lángost, kihúzogatjuk. kb 1,5 cm vastagságúra.
  3. A kihúzott tésztából fánkokat szaggatunk, és az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd fél órát pihenni hagyjuk.
  4. Amikor már szépen megkeltek a fánkok, egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a fánkokat lyukkal lefelé az olajba tesszük, és fedő alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat,  majd a szűrőlapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba halmozzuk.
  5. Porcukorral meghintve, sárgabarack-lekvárral tálaljuk.

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

    mindenféle fánk >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ezek is érdekelhetnek