A kenyérgép tartályába beletesszük a hozzávalókat. Tészta programra állítjuk, és elindítjuk a gépet. A program ideje kb. 1,5 óra, ezalatt megdagasztja és megkeleszti a tésztát.
Amikor elkészült, a gyúródeszkát vékonyan beszórjuk liszttel, a tésztát pedig, mint a lángost, kihúzogatjuk. kb 1,5 cm vastagságúra.
A kihúzott tésztából fánkokat szaggatunk, és az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd fél órát pihenni hagyjuk.
Amikor már szépen megkeltek a fánkok, egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a fánkokat lyukkal lefelé az olajba tesszük, és fedő alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd a szűrőlapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba halmozzuk.